Rybí polévka s knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  hlava z kapra, 10 dkg kořenové zeleniny, 2 dkg másla, 2 dkg hladké mouky,

Knedlíčky: 30 dkg vařeného kapra, 2  vejce, 2 dkg rostlinného tuku, 1  žemle, 3 lžíce mléka, strouhanka, muškátový květ, sůl

Zeleninu rozkrájíme, hlavu zbavenou očí a žáber omyjeme a spolu s částí zeleniny vaříme v osolené vodě doměkka. Mlíčí a jikry uvaříme zvlášť. Zbytek zeleniny dáme do hrnce s rozpuštěným máslem a osmahneme. Přisypeme mouku a za stálého míchání opražíme. Zalijeme přecezeným vývarem z ryby, rozmícháme, přidáme mlíčí a jikry a zavaříme knedlíčky (smícháme vše kromě bílků, sníh z nich přidáme nakonec).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka