Rybí vývar s krutony - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  hlava z kapra a ocasní porce kapra, 3 dkg cibule, 3 dkg mrkve, 3 dkg celeru, 3 dkg petržele, 1.5 dl bílého vína, 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1  bobkový list, 1  hřebíček, 2 zrnka celého pepře, sůl, 8 dkg bílé veky, zelená petrželka, 1.5 l vody, kousek bujónu (masox)
Očištěnou kapří hlavu zbavíme žáber, přidáme ocasní porce kapra, cibuli, zeleninu, olej, rozetřený česnek, koření, sůl, zalijeme vše vodou a přivedeme k varu. Potom polévku vaříme velmi mírným varem asi 25 minut. Polévku přecedíme, maso z hlavy obereme, maso z porcí vykostíme a pokrájíme na drobné kostičky. Vložíme je zpět do polévky, přidáme víno, masox, polévku přihřejeme téměř k varu a při podání doplníme vařenou kořenovou zeleninou pokrájenou na kousky, nasekanou petrželkou a plátky nebo kostičkami veky, opečenými nasucho na teflonové pánvičce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka