Vejce s petrželovým krémem - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 malé cibule, 6 dkg tuku, 1 stroužek česneku, 2 svazky zelené petrželky, 1/4 l šlehačky, sůl, mletý pepř, 2  žloutky, ocet nebo citrónová šťáva, 4 vychlazená natvrdo vařená vejce
Oloupané cibulky nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme je na rozehřátém tuku. Přidáme prolisovaný česnek, rozsekanou petrželku, vše krátce společně podusíme a necháme stát v teple. Do kastrolu nalijeme smetanu, přivedeme k bodu varu, přidáme podušenou směs, okořeníme solí a pepřem, octem, špetkou cukru a uložíme na 15 minut do chladna. Potom rozpůlíme vejce a vložíme je do zelené omáčky. Podáváme s vařenými, oloupanými brambory jako samostatný pokrm.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka