Sečuánská polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 l slepičího vývaru, 10 dkg libového vepřového masa, 4  aromatické houby nebo sušených hřibů, 30 dkg čínského zelí, 2  šalotky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 5 dkg sójových nudlí, 1 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 2 lžíce oleje na smažení, 1 špetka pálivé papriky, sůl, mletý pepř
Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody a pak v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme a odřízneme třeně, kloboučky nakrájíme na proužky. Maso nakrájíme na nudličky velikosti zápalky. Zelí umyjeme a rozčtvrtíme. Rozkrájíme na čtverce, jejichž strana měří asi 2.5 cm. Šalotku umyjeme, oloupáme a nakrájíme na proužky dlouhé 2.5 cm.
Sójové nudle propláchneme teplou vodou a osušíme. Maso, zelí a houby smažíme 3 minuty na rozpáleném oleji. V asi dvoulitrové nádobě uvedeme do varu vývar, vsypeme maso, zelí a houby. Uvedeme do varu a necháme 5 minut vařit. Přidáme rajský protlak, nudle a sójovou omáčku. Na mírném ohni vaříme cca 20 minut. Přidáme šalotky, ocet, sezamový olej a špetku ostré papriky. Osolíme, opepříme a necháme ještě 2 minuty na plotně. Pak podáváme. Polévka má být ostře pikantní a současně nakyslá.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka