Rýžový puding se šunkou a kapustou - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg rýže, sůl, 6  vajec, 8 dkg másla, 24 dkg šunky, 1  kapusta, 8 dkg parmazánu, strouhanka
Přebranou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. Dáme však pozor, aby se rýže nerozvařila. Žloutky utřeme s máslem, přidáme uvařenou prochladlou rýži, na drobno nakrájenou nebo mletou šunku nebo uzené maso, menší uvařenou a na drobno sekanou kapustu, strouhaný parmezán, podle chuti soli, pepře a nakonec z bílků sníh. Můžeme přidat i na drobno usekané, na másle dušené houby. Směs dáme do vymazané a strouhanou houskou vysypané pudingové formy a vaříme 1 - 1 a 1/4 hodiny v horké vodě. Puding podáváme a bešamelovou sýrovou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka