Velikonoční kopřivová nádivka - recept cpt. Cooka
4 porce:  35 dkg mladých kopřiv, 65 dkg veky nebo bílého chleba, 5  vajec, 2 dl mléka, sůl, mletý pepř, muškátový květ, anglická slanina
Oprané a osekané mladé kopřivy nasekáme najemno, smícháme s nakrájenou vekou, kterou jsme navlhčili studeným mlékem. Nakrájíme slaninu a zprudka orestujeme. Po vychladnutí smícháme s vekou a kopřivami. Přidáme žloutky, koření a ze zbylých bílků vyšlehaný sníh. Opatrně promícháme a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku nebo formy. Pečeme při teplotě cca 170 stupňů asi 20-25 minunt. Tuto nádivku lze pojídat i samotnou jako velikonoční hlavičku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka