Skotská skopová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  

Na vývar: 20 dkg skopového masa s kostí, 1.5 l vody, 3 kuličky celého pepře, sůl, 10 dkg kořenové zeleniny,

Na polévku: 2 bílé ředkve, 1  cibule, kmín, kousek kapusty, 4  brambory, ocet, 1 lžíce worcestrové omáčky, pažitka

Maso rozsekáme na menší kousky, zalijeme vodou, přidáme pepř, sůl, kořenovou zeleninu a dobře několik hodin vaříme. Ředkve a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, přidáme trochu kmínu, zalijeme procezeným vývarem, přidáme jemně krouhanou kapustu, na nudličky nakrájené brambory, ochutíme octem a worcesterem, nakonec přidáme pažitku. Polévka je zahuštěná rozvařenými brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka