Jemný knedlík vařený v ubrousku I - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  rohlíky (od předchozího dne), 1/4 l mléka, 2 lžíce másla, 2  vejce, sůl, 4 lžíce hrubé mouky
Polovinu rohlíků nakrájíme na plátky a polijeme studeným mlékem. Druhou polovinu nakrájíme na malé kostky a opražíme je slabě na másle za častého míchání. K namočeným rohlíkům přidáme do pěny ušlehaná vejce, dobře promícháme, osolíme a přidáme vrchovaté lžíce mouky. Do hotového těsta zamícháme osmažené rohlíky. Uděláme dva válečky, položíme je na dva vyždímané malé ubrousky a dobře zabalíme. Konce zavážeme. Vaříme v kastrole v osolené vodě 1/2 hodiny. Po 1/4 hodině knedlíky obrátíme. Hotové vybalíme, necháme krátce vyjít páru a nakrájíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka