Tvarohové knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce:  6 dkg másla, 4  vejce, sůl, 50 dkg měkkého tvarohu, 2 dkg hladké mouky, 20 dkg strouhanky, tuk, strouhanka na obalení, 5 dkg strouhaného tvrdého sýra, máslo na polití
Máslo třeme se žloutky a solí do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh a těsto zahustíme moukou a strouhankou. Nakonec přidáme pevný sníh z bílků. Ve vodě omočenýma rukama tvoříme menší knedlíčky (asi jako ořech velké), vhazujeme je do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti 8 až 10 minut. Jeden si uvaříme na zkoušku. Uvařené ocedíme a hned vhazujeme do prosáté, osmažené strouhanky. Takto je podáváme k zelenině nebo s různými omáčkami. K zelenině je sypeme i sýrem a mastíme na povrchu máslem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka