Tvarohový knedlík vařený v ubrousku - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 dkg másla nebo rostlinného tuku, 4  vejce, sůl, 50 dkg měkkého tvarohu, 25 dkg dětské krupice, několik lžic mléka, zelená petrželka, tuk na pomazání ubrousku, máslo na polití noků, strouhanka nebo strouhaný sýr na posypání
Tuk utřeme se žloutky a solí do pěny, přidáme tvaroh, střídavě krupici s mlékem, nakonec rozsekanou petrželku a pevný sníh z bílků. Vyždímaný ubrousek předem vymazaný tukem rozprostřeme do kulatého cedníku. Ubrousek naplníme těstem, nad těstem ho volně zavážeme a vložíme do vroucí mírně osolené vody. Vaříme asi 3/4 hodiny. Po odstranění ubrousku knedlík nakrájíme na plátky nití.
Sypeme ho osmaženou strouhankou nebo strouhaným sýrem a mastíme máslem. Podáváme se zeleninou jako slaný pokrm, ale knedlík můžeme také mastit máslem a polévat povidly nebo některou ze sladkých omáček (borůvková, zavařeninová apod.).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka