Zeleninový knedlík - recept cpt. Cooka
4 porce:  7 dkg prorostlé slaniny, 3  žemle od předchozího dne, 3  vejce, sůl, mletý pepř nebo muškátový oříšek, 3 lžíce tvrdého sýra,  trochu strouhanky, 2 šálky kořenové zeleniny,  trochu mléka
Žemle nakrájíme a pokropíme trochou mléka. Slaninu drobně nakrájíme a do sklovita vyškvaříme. Přidáme ji k vymačkaným žemlím. Vejce ušleháme do pěny a přilijeme k ostatnímu. Přidáme dušenou zeleninu, sůl, koření, strouhaný sýr a zahustíme vláčnou strouhankou na řidší těsto. Vložíme je do dvou vyždímaných menších ubrousků, utvoříme válečky, dobře zabalíme a konec zavážeme. Vaříme asi 40 minut, v polovině této doby knedlíky obrátíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka