Bramborové krokety s rajčatovým protlakem - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 větší uvařené brambory, 1 lžička másla, 1 lžička zelené petrželky, 1 lžička usekané cibule, 2  vejce, 1 vláčná žemle, 2 lžíce rajčatového protlaku, strouhanka na obalení, olej na smažení
Na másle slabě osmahneme drobně nakrájenou cibuli a těsně před odstavením z plotny přidáme petrželku. Do mísy dáme ustrouhané vařené brambory, přidáme rajčatový protlak, smaženou cibuli, sůl, žloutky a vše promícháme. Zahustíme podle potřeby čerstvě ustrouhanou žemlí (nikoli strouhankou). Utvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích a strouhance a usmažíme na oleji. Po usmažení je dáme na papírové ubrousky odkapat.
Podáváme k pečeným kuřatům, k telecí pečeni, jako ozdobu kolem mísy nebo jako přílohu. Doplníme listy salátu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka