Bramborový svítek - recept cpt. Cooka
4 porce:  6 středně velkých brambor, 14 lžic mléka, 8 lžic krupice, 2  vejce (velká vejce), 1 lžička másla, sůl, strouhanka (podle potřeby), máslo na formu
Krupici polijeme vlahým mlékem a necháme nabobtnat. Přidáme prolisované vařené brambory, sůl, vejce ušlehaná do pěny a tekuté vychladlé máslo. Nízkou zapékací mísu nebo pekáček vymastíme tuhým máslem, směs do ni rozetřeme. Pečeme při středně silném ohni do růžova. Podáváme buď v zapékací míse, nebo jej (je-li svítek upečen v pekáčku) krájíme na díly. Svítek je vhodný jako příloha k pečením nebo k dušené zelenině i jako samostatný pokrm, doplněný saláty.
Obměny:
1. Do těsta přidáme jemně usekané vařené uzené maso.
2. Do těsta přidáme 3 lžíce strouhaného sýra nebo jím posypeme povrch.
3. Do těsta přidáme na cibuli a petrželce dušené houby.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka