Brambory pečené s máslem a sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg brambor, 8 dkg másla nebo rostlinného tuku, sůl, mletý pepř, 2 lžíce polohrubé mouky, 8 dkg tvrdého sýra, 1 šálek mléka
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenčí plátky. Pekáč vymažeme tukem, naplníme jednou vrstvou brambor, kterou osolíme, opepříme, poprášíme moukou, strouhaným sýrem a pokropíme mlékem. Vrstvy opakujeme, poslední tvoří brambory, které jen posypeme sýrem. Brambory dáme do mírně předehřáté trouby a zvolna je zapékáme, až dostanou pěknou zlatavou barvu. Podáváme je s uzeninami, uzeným masem, klobásou nebo s minutkami z masa.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka