Szegedinská rybí polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg kapra, 50 dkg štiky (okoun) - filety, 50 dkg sumce, 2 dkg soli, rybí hlavy a páteře, 25 dkg cibule, 2.5 dkg mleté papriky, 8 dkg paprik, 5 dkg rajčat
Ryby vykostit, sumce nakrájet na plátky. Rybí filety o velikosti cca 60 - 80 g rovnoměrně osolit a odložit do chladničky. Rybí hlavy a kostry velmi dobře omýt, vložit do studené vody a dát vařit. Lehce osolit, přidat nadrobno pokrájenou cibuli a vařit, až se hlavy a kosti rozvaří a vznikne vydatný vývar. Odstavit z plotny a přecedit do jiného hrnce. Opět přivést do varu a vsypat sladkou papriku. Podle chuti lze přidat i trochu pálivé papriky. Přidat připravené rybí kousky, vnitřnosti, pokrájené paprikové lusky a rajčata. Při mírné teplotě vařit ještě asi 10 - 12 minut, než ryba změkne. Při vaření polévku nemíchat, ryba i vnitřnosti by se rozpadly na příliš malé kousky. Polévku podávat horkou. V každé porci by měly být stejnoměrně rozděleny všechny druhy ryb i vnitřnosti.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka