Bylinkové brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg brambor, 4 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru z polévkové kostky, 4 lžíce šlehačky, sůl, mletý pepř, 1/4 šálku kerblíku, 1/4 šálku pažitky, 1/4 šálku zelené petrželky, 1/4 šálku řeřichy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, z másla a mouky připravíme žlutou jíšku a povaříme ve vývaru. Pak přidáme šlehačku, sůl, pepř, vsypeme brambory a necháme proležet asi 1 /2 hodiny. Před podáváním přihřejeme, přidáme jemně posekané bylinky a podáváme k vařenému uzenému masu nebo opékané uzenině.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka