Szechuánská polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 l kuřecího vývaru, 5 dkg sušených hub, 1.5 dl bílého vína, 4 lžičky sójové omáčky, 1/2 lžičky tabasca, 5 lžic vody, 3 lžíce škrobové moučky, 15 dkg vepřového masa nakrájeného na nudličky, 10 dkg šunky nakrájené na nudličky, 1  červená paprika nakrájená na tenké proužky, 2 lžičky octa, 1 lžička oleje, 1  vejce, 8  jarních cibulek nakrájených nadrobno, 15 dkg krevet
Houby necháme 10 minut nabobtnat v horké vodě, zcedíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci smícháme vývar, víno, sójovou omáčku a Tabasco, přivedeme k varu, plamen snížíme na minimum a 5 minut vaříme. V malé misce smícháme Solamyl a 4 lžíce vody a směs pomalu přilijeme do polévky. Přidáme houby, maso, šunku a papriku a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Přilijeme olej a ocet, zamícháme a vaříme další 1 minutu. Rozšleháme vejce v 1 lžíci vody a pomalu nakapeme do polévky. Přidáme zelenou cibulku a krevety, zamícháme a vaříme ještě 2 minuty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka