Mrkvičky z bramborového těsta s mrkví - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg vařených prolisovaných brambor, 15 dkg ustrouhané mrkve, 1/4 kg polohrubé mouky, 3  vejce, sůl, strouhanka, olej na smažení, máslo
Strouhanou mrkev smícháme s vařenými prolisovanými bramborami, přidáme žloutky, sůl a mouku. Utvoříme váleček v průměru asi 3 cm. Nakrájíme z něho stejné dílky. Z každého dílku utvoříme kuličku, kterou na jedné straně vyválíme do špičky do tvaru mrkvičky. Do širšího konce zapíchneme párátko nebo kousek špejle, aby zůstal otvor. Pak mrkvičky obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance a ve vyšší vrstvě oleje je vysmažíme do zlatova. Dáme je okapat na papírové ubrousky. Špejle nahradíme kouskem mrkvové nebo petrželové natě.
Obkládáme jimi pečeni na míse a pokapeme je máslem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka