Šči z kysaného zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg skopového masa (vepřového nebo hovězího masa), 1/2 kg kysaného zelí, 1  mrkev, 1  petržel, 5 dkg celeru, 1  cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tuku, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, bobkový list
Do vroucí osolené vody dáme vařit maso (bud hovězí, nebo vepřové, nebo skopové). Když je poloměkké, přidáme zelí a vaříme je společně s masem doměkka. Zvlášť osmažíme na tuku pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme k tomu rajčatový protlak a 20 - 30 minut před koncem varu je přidáme do šči spolu s bobkovým listem, pepřem, solí a zásmažkou. Povaříme. Před podáváním buď maso rozporcujeme a podáváme se šči, nebo je vyndáme a podáváme zvlášť s pikantní omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka