Strouhání dušené s bramborami - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  vejce, hrubá mouka, 10 dkg brambor, 10 dkg vepřového sádla, 1 menší cibule, vývar, zelená petrželka
Připravíme velmi tuhé nudlové těsto a necháme přiklopené půl hodiny odpočinout. Pak je strouháme na hrubém struhadle na suchý plech a sušíme v otevřené, mírně teplé troubě. V kastrole rozehřejeme sádlo, přidáme drobně pokrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a přisypeme strouhání. Za stálého míchání je opražíme do světležluta. Po částech podléváme osoleným vývarem a dusíme je jen do poloměkka. Přidáme na malé kostky (asi 1 cm) nakrájené brambory, trochu přisolíme, přilijeme vývar a dokončíme. Hotové můžeme posypat petrželkou. Podáváme k roštěnkám, závitkům, pečením. Doplníme saláty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka