Ochucená rýže - recept cpt. Cooka
6 porcí:  50 dkg rýže, 5 dkg másla, sůl,

Na ochucení: 10 dkg šunky, 15 dkg zeleného hrášku, 10 dkg kapie

Přebranou rýži propláchneme třikrát studenou a třikrát vařící vodou, vsypeme do velkého množství vařící osolené vody (asi 2 l na 1/2 kg), zamícháme, přivedeme k varu a na malém plamínku uvaříme doměkka (asi 15 minut). Rýži scedíme hustým cedníkem, necháme dobře okapat, vložíme do mísy a dvouzubou vidlicí ji promícháme s máslem pokrájeným na kousky a s ochucujícími surovinami:
- s drobně pokrájenou ohřátou šunkou, nebo
- s ohřátým, okapaným sterilovaným hráškem, nebo
- s čerstvou nebo sterilovanou, drobně pokrájenou kapií

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka