Rýže se sýrem a žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg rýže, 4 dkg oleje, 4 šálky vývaru z hovězího masa nebo z bujónové kostky, sůl, 1 lžička karí koření, 10 dkg čerstvých žampiónů, 1 menší cibule, 4 dkg másla nebo rostlinného tuku, citrón, 10 dkg šunky, zelená petrželka, 15 dkg tvrdého sýra
Rýži vyválíme v čisté utěrce, abychom odstranili škrob z povrchu zrnek. Vložíme ji na rozehřátý olej a opékáme ji, až je růžová. Zalijeme ji horkým vývarem, ve kterém jsme rozpustili sůl a koření, a při mírném příkonu tepla ji dusíme asi deset minut. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, podusíme je na nakrájené cibuli a tuku. Zakapeme je citrónem, aby neztmavly, a do měkkých přidáme jemně rozsekanou šunku. Rýži spojíme s houbami a šunkou, dáme do trouby prohřát, a pak ji podáváme hustě posypanou rozsekanou petrželkou, strouhaným sýrem a ještě zakapanou citrónem. Je to výborný příkrm zejména k pečeným masům a grilovaným minutkám.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka