Rýže se zeleninou a sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg rýže, 2 dkg oleje nebo rostlinného tuku, sůl, 1 menší cibule, 3/4 l vývaru z masa nebo bujónové kostky, 4 pevná rajčata, 2 lžíce okapaného sterilovaného hrášku, 10 dkg šunky nebo jakéhokoli zbylého masa, 15 dkg tvrdého sýra
Opranou rýži osolíme, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji horkým vývarem. Zakrytou dusíme na plotně nebo v troubě a pak ji necháme asi pět minut stát, aby byla sypká. Rajčata spaříme, oloupáme, nakrájíme na menší kousky, přidáme hrášek, nadrobno rozsekané maso, prohřejeme a pak spojíme s rýží. Ve vodě namočíme sběračku, naplníme rýží a vyklopíme každému na talíř jeden až dva kopečky rýže. Rýži navrch hustě posypeme strouhaným sýrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka