Rýžové krokety I - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 šálky vařené rýže, 2  vejce, zelená petrželka, 1  rohlík (od předchozího dne),  špetka muškátového květu, strouhanka, olej
Rýži smícháme se žloutky, osolíme, okořeníme, přidáme nastrouhaný vláčný rohlík, mírně pokropený mlékem nebo mastným vývarem, a dobře promícháme. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích a strouhance. Smažíme na mírném ohni jen krátce. Hotové dáme okapat na papírové ubrousky.
Obměny: K rýži přidáme na másle dušené houby nebo šunku.
Podáváme jako přílohu k pečením nebo jako samostatný pokrm s přírodní rajčatovou omáčkou zjemněnou smetanou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka