Rýžové krokety II - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 šálky rýže (dušené), 10 dkg šunky nebo uzeného masa, sůl, 2  vejce, zelená petrželka, 2 lžíce tvrdého sýra, strouhanka, olej
Rýži smícháme se žloutky, přidáme drobně pokrájené maso, strouhaný sýr, petrželku, trochu soli a dobře promícháme. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 1 - 2 lžícemi vody, ve strouhance a smažíme je poměrně krátce, protože přísady jsou předvařeny. Podáváme se salátem hlávkovým, rajčatovým, okurkovým nebo bramborovým, popřípadě se smetanovou rajčatovou omáčkou.
Obměna: Kromě dušených hub přidáme odjadřincované dušené nepálivé papriky a oloupaná, na drobno pokrájená rajčata.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka