Vařená rýže na perský způsob - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 šálky rýže, 12 šálků vody, 1 lžička soli
Přebranou rýži vypereme v horké a studené vodě, až zcela ztratí pach. Do silnostěnného kastrolu, nejlépe z varného skla, odměříme studenou vodu, vsypeme dobře vypranou rýži a osolíme. Vaříme mírným varem bez poklice. Jakmile se voda natolik vyvaří, že je jí u dna na prst vysoko, přiklopíme poklicí a pod ni vložíme ještě malý ubrousek, jehož konce zavážeme. Tak zabráníme unikání páry a rýže se dodělá. Přidáme-li místo 2/3 vody rajčatovou šťávu (třetí třetina vody zůstává), získáme zajímavou chuťovou obměnu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka