Mrkev s kedlubnami a cuketami - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg mrkve, 50 dkg kedluben, 50 dkg cukety, sůl, zelená petrželka, 10 dkg tuku, 1/4 l vody, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra
Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky silné asi 1/2 cm. Kedlubny očistíme, oloupeme a rozkrájíme na plátky. Malé čerstvé lístečky kedluben dáme stranou, protože je později upotřebíme. Malé cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná. Mrkev a kedlubny vložíme do osolené vařící vody a na mírném ohni je přiklopené asi 10 minut vaříme. Potom přidáme cukety a společně ještě asi 8 minut vaříme. Uvařenou zeleninu ocedíme a necháme v teple okapat. Na pánvi necháme zpěnit tuk, vmícháme rozsekané kedlubnové lístečky a petrželku a mírně osmahneme. Každou porci tímto rozehřátým tukem zalijeme a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme jako přílohu nebo jako hlavní pokrm s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka