Pórek dušený s bramborami - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 silnějších pórků, 2 lžíce másla, sůl, 3 středně velké brambory, 1 lžíce hladké mouky, zelená petrželka
Volné listy pórku a kořínky odstraníme, pórek podélně rozkrojíme, abychom dobře odstranili zem mezi listy. Pak jej příčně nakrájíme na úzké proužky, vložíme na polovinu rozehřátého másla a dusíme asi 5 minut bez podlévání. Přidáme na malé kostky nakrájené brambory, osolíme, přidáme usekanou petrželku a dusíme přiklopené do měkka.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vývarem nebo vodou a vymícháme do hladka. Povrch sypeme čerstvě usekanou petrželkou.
Podáváme jako přílohu k minutkám z hovězího masa, k vařenému hovězímu masu.
Poznámka: Dušený pórek můžeme podat též bez zahuštění jíškou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka