Růžičková kapusta zadělávaná - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg růžičkové kapusty, 6 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 dl mléka, 1  žloutek, sůl, zelená petrželka, muškátový květ
Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji trochu vodou nebo polévkou a na kraji plotny nebo při mírném plameni ji vaříme pomalým varem. Očištěné kapustičky vaříme asi 10 - 15 minut ve slané vodě (vkládáme do vařící), aby zůstaly celé, nerozvařené. Ocedíme a vložíme do připravené omáčky. Zhoustla-li omáčka při vaření, zředíme ji vodou z kapusty. Jinak tuto vodu vždy použijeme jako základ omáčky nebo polévky, jsou v ní vyluhovány cenné živiny. Kapustičky trochu v omáčce podusíme a omáčku zjemníme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali žloutek. Pak již nesmíme vařit. Podle chuti okořeníme špetkou muškátového květu a sypeme petrželkou. Podáváme jako příkrm k masu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka