Domácí banketky - recept cpt. Cooka
10 porcí:  15 dkg hladké mouky, 5 dkg hrubé mouky, 8 cl mléka, 10 g kvasnic, 5 dkg másla, 1  žloutek, sůl, hladká mouka na vyválení, moučkový cukr, kousek bílků na potření, tuk na pomaštění plechu
Droždí rozmícháme s lžičkou cukru, přidáme dvě lžíce vlažného mléka a dvě lžíce mouky, rozmícháme a necháme vykynout. Mouku prosijeme do misky, přidáme žloutek, rozehřáté máslo, vykynutý kvásek, sůl a vlažným mlékem zaděláme středně tuhé těsto. Necháme je vykynout, potom rozkrájíme na malé dílky (z 20 dkg mouky asi 30 kusů) a utvoříme z nich bochánky, houstičky, rohlíčky nebo jiné tvary. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným bílkem a na pomaštěném plechu upečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka