Jablečná omáčka se smetanou a křenem - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 středně velká jablka, 1/8 l šlehačky, křen (podle potřeby), citrón, sůl, moučkový cukr, 3 lžíce bílého vína
Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do rendlíku. Přilijeme víno, nepatrně osladíme, přidáme kousek citrónové kůry a dusíme je do měkka. Pak je prolisujeme nebo po odstranění kůry z citrónu mixujeme. Ustrouhaný křen přelijeme vařící vodou, aby nebyl příliš ostrý, okapaný nebo vytlačený přidáme k prolisované kaši. Přidáme ušlehanou smetanu, chuť upravíme solí, cukrem a citrónem.
Podáváme k bílému masu a k pečeným rybám, k vařenému masu hovězímu i k masu smaženému.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka