Mangové čatní - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  manga, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 1  chilli paprička, 1/8 l vinného octa, 10 dkg moučkového cukru, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky mletého hořčičného semínka, sůl, 7.5 dkg rozinek
Dužinu oloupaného vyzrálého manga uvolníme v tenkých plátcích od semene, cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nasekáme, z omyté a rozpůlené čerstvé papričky chilli pečlivě odstraníme všechna jadérka. Do nádoby mixéru vlijeme ocet, přidáme cukr a připravenou směs ovoce a zeleniny. Rozmixované pyré přelijeme do hrnce, okořeníme a dáme povařit. Solí a rozinkami kašovitou hmotu dochutíme až nyní, kdy vše za stálého míchání pomalu vaříme ještě asi 5 minut. Toto čatní připravujeme den předem, aby se přes noc dobře uleželo.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka