Citrónová omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce:  6 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, 2  žloutky, 1  citrón, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek,  trochu pažitky nebo zelená petrželka
Z rozpuštěného másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou, dobře rozšleháme a povaříme na hodně hustou omáčku. Pak přidáme kousek jemně strouhané citrónové kůry, vylisovanou citrónovou šťávu a když přejde omáčku var, vešleháme a v omáčce prohřejeme žloutky. Před podáním přidáme trochu jemně sekané pažitky, jindy petržele. Omáčku hned podáváme na vařenou rybu, hovězí maso, drůbež, ale i vařený květák, celer, pór a pod.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka