Citrónová omáčka teplá - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  citrón, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1/8 l bílého vína, 1/2 šálku vody, 1  žloutek, sůl,  trochu moučkového cukru, zelená petrželka
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme a rozšleháme s vodou a vínem a dobře provaříme. Přidáme sůl, podle chuti cukr, jemně ustrouhanou citrónovou kůru a vylisovanou šťávu. Před podáním vmícháme ve dvou lžících studené vody rozšlehané žloutky a jemně sekanou petržel.
Omáčku už jen prohřejeme a podáváme k vařeným a pečeným rybám, na zeleninu (vařený květák, pórek, chřest a pod.), nebo na vařenou a dušenou drůbež.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka