Hnědá omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce:  kořenová zelenina, telecí kost, slanina, 3 kostky kostkového cukru, hladká mouka, červené víno, bílé víno, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 kuličky celého pepře, sůl, 16 dkg čerstvých hub
Do kastrolu dáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, telecí kosti, kus uzené slaniny a v rozpálené troubě vše dobře opražíme. Pak kastrol z trouby vyndáme, slejeme vyškvařený tuk, kosti zalejeme horkou vodou a vaříme je dále, nyní už na plotně. Z tuku (ve kterém předtím upražíme kostky cukru) a mouky si připravíme jíšku, zředíme ji vývarem z kostí a nalijeme do kastrolu, ve kterém vaříme kosti. K tomu přidáme červené a bílé víno, protlak z rajských jablíček, zrnka pepře, sůl, po případě na drobno nakrájené houby a zvolna vše vaříme 2-2.5 hodiny. Omáčku i se zeleninou sítem prolisujeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka