Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 dkg másla nebo rostlinného tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l vývaru (z ryb nebo z drůbeží bujónové kostky), 1/4 l bílého jogurtu, sůl, mletý pepř, 1 malý květák, 1 lžíce estragonu nebo petrželky, 4 lžíce bílého vína, 2  žloutky
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji postupně vývarem a jogurtem. Omáčku povaříme, přidáme zvlášť ve slané vodě uvařený, na růžičky rozebraný květák, jemně rozsekaný estragon, sůl a koření. Nakonec všleháme žloutky rozmíchané ve víně. Omáčku už jen prohřejeme. Je vhodná na polití ryb, slaných masitých nebo zeleninových pudinků, nákypů atd.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka