Koprová omáčka jíšková - recept cpt. Cooka
4 porce:  5 dkg másla, 6 dkg hladké mouky, 1/2 l vody nebo vývaru z masa či masoxu, 2 lžíce kopru, 1/2 l kysané smetany, 1/2 lžíce octa, 1 lžička moučkového cukru, žloutek (volitelně), sůl
Vodou nebo vývarem rozředíme světlou jíšku, kterou jsme si udělali z tuku a mouky, osolíme a dobře provaříme. Přilijeme rozkvedlanou smetanu a podle chuti dochutíme cukrem a octem, popřípadě solí. Nakonec do omáčky vložíme rozsekaný kapr a hned odtáhneme. Přidáme-li žloutek, rozkvedláme jej v troše studené vody nebo mléka a vlijeme do omáčky až nakonec. Již nevaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka