Křenová omáčka smetanová - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 l mléka, 1/2 l smetany, 6 dkg hladké mouky, 3 dkg křenu, sůl, 1 lžička moučkového cukru, 2 dkg mandlí
Ve smetaně rozkvedláme mouku a zaváříme ji za stálého míchání do vařícího mléka, které jsme předtím osolili. Za stálého kvedlání povaříme na mírném ohni. Ještě lépe je vařit omáčku ve vodní lázni, aby se nepřipálila. Omáčku podle chuti přisladíme a vmícháme do ní strouhaný křen, popřípadě ještě velmi jemně nastrouhané a oloupané mandle, a hned odstavíme.
Tuto omáčku podáváme nejen k vařenému hovězímu, ale i k uzenému a vepřovému masu. Také k vařeným jazykům je výborná.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka