Omáčka z červené řepy - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 středně velké červené řepy, 2  cibule, 4 dkg tuku, sůl, mletý pepř, moučkový cukr, kmín, sójová omáčka, 9 lžic červeného vína, 6 lžic vody, 1 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce kysané smetany, 2 lžíce zelené petrželky
Řádně omytou řepu uvařenou nebo upečenou v troubě oloupeme, nakrájíme a umixujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme červené víno, vodu, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, okořeníme a chvíli na malém ohni vaříme. Potom přidáme pyré z červené řepy, vmícháme kysanou smetanu, přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme s bramborovými knedlíky a sypeme petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka