Pikantní cibulová omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 velké cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 4 dl vývaru (z masa), 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce octa, 4  nakládané okurky, sůl, mletý pepř,  špetka moučkového cukru
Připravíme jíšku z poloviny tuku a mouky, zředíme vývarem z masa nebo masoxu. Nastrouháme jemně cibule a zpěníme je na druhé části tuku. Pak přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme vše smícháme a povaříme. Potom okyselíme octem, popřípadě trochu přisladíme a svaříme dohusta.
Nakrájíme nadrobno malé okurčičky naložené v octě, vložíme do omáčky a povaříme ještě tři až pět minut. Omáčka je výborná na pečená maso, kotlety, na játra připravená jako minutky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka