Vinná omáčka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 lžíce strouhané cibule, máslo, 5 dkg žampiónů, 1 lžíce zelené petrželky, hladká mouka, 1 dl stolního vína, vývar
Nastrouhanou cibuli smažíme na trošce másla jen několik minut, stále ji míchajíce, aby nezhnědla. Pak přidáme jemně nakrájené žampióny, jemně sekanou zelenou petržel a vše dusíme dále několik minut. Pak si z másla a mouky připravíme hnědou jíšku, za stálého míchání ji zředíme stolním vínem a takovým množstvím polévky, aby omáčka byla řídká jako mléko. Osolíme ji, opepříme, pak přidáme dušené houby, cibuli, zelenou petržel a společně vše ještě dvě minuty povaříme. Nakonec sebereme pěnu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka