Omáčka z rybízové zavařeniny - recept cpt. Cooka
4 porce:  5 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, 1  cibule, 2 lžíce rybízové marmelády, 2 dkg moučkového cukru, 1/8 l přírodního vína, 3 dkg mandlí, 3 dkg rozinek, moučkový cukr, sůl, citrónová šťáva
Z mouky, tuku a cibule usmažíme zlatovou cibulovou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masa a asi 10 minut povaříme. Potom přidáme rybízovou zavařeninu, krátce povaříme a procedíme. Nakonec zamícháme rozinky, oloupané nakrájené mandle, víno, sůl, karamel z cukru a ještě chvíli povaříme. Do hotové omáčky přidáme citrónovou šťávu a podáváme k vařenému jazyku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka