Celerový salát s vlašskými ořechy - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 středně velký celer, 2 menší jablka, 5  vlašských ořechů, sůl, vinný ocet nebo ocet jablečný, voda, olej, 2  rajčata
Celer omyjeme, oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kostky. Vložíme do připravené marinády bez oleje, které nesmí být mnoho, a uvaříme ne zcela do měkka. Po odstavení z plotny přidáme stejně nakrájená odjadřincovaná jablka a hned je v teplé marinádě promícháme, aby nezhnědla. Pak pokapeme olejem, upravíme na skleněnou misku a dáme vychladit. Před podáváním posypeme salát strouhanými vlašskými ořechy, ozdobíme půlkolečky rajčat. Podáváme k minutkám, k pečením nebo jako předkrm.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka