Čínský zelný salát - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg hlávkového bílého zelí, 1  kapie, 3  chilli papričky sušené nebo drcené chilli, 5 dkg jidášova ucha (sušené čínské černé houby), olej, sójová omáčka, sůl, ocet
Zelí nakrájíme na čtverečky, oblanšírujeme, scedíme, necháme okapat a vložíme do hlubší misky. V oleji rozehřátém na mírnou teplotu 3 minuty mícháme rozdrcené chilli papričky, potom olej přecedíme na zelí. Černé houby namočíme na 10 minut a uvaříme v osolené vodě doměkka. Houby scedíme, pokrájíme na hrubší plátky a přidáme k zelí. Kapii nakrájíme na kosočtverečky a přimícháme k ostatním surovinám. Promícháme, okyselíme, ochutíme sójovou omáčkou a případně dosolíme. Necháme v chladničce proležet.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka