Jikry z lilku - recept cpt. Cooka
4 porce:  11.5 dkg lilku, 8 dkg paprik, 3 dkg rajčat, 10 g oleje, 5 g octa, 4 g česneku, 3 g zelené petrželky, 1.5 g soli
Lilek umyjeme, osušíme a opečeme na silně zahřáté desce ze všech stran, dokud nezměkne. Naráz všechen oloupeme a zůstane nám bílé maso. Přidáme opečené paprikové lusky oloupané a nakrájené nadrobno. Dobře rozmělníme a přidáme lilek (i ten se rozmělní). Potom přidáme rajčata. Vše rozmělňujeme a mícháme, až vznikne celistvá hmota. Přidáváme olej, ocet a sůl (musíme zkoušet). Pořádne promícháme. Podáváme okrášlené růžičkou z rajčat, olivou a petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka