Květákový salát se šunkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  květák, 20 dkg šunky, 10 dkg tvrdého sýra (moravského bochníku), 3  nakládané kapie, zelená petrželka, 1 sklenka bílého jogurtu nebo biokysu, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva
Květák rozebraný na drobné růžičky, popřípadě i košťál pokrájený na kostky, uvaříme ne příliš doměkka ve slané vodě a necháme dobře okapat. Jogurt rozkvedláme, přidáme sůl, pepř, podle chuti citrónovou šťávu, petrželku, popřípadě trochu hořčice. Šunku nebo šunkový salám nebo zbytky pečeně nakrájíme na jemné nudličky, sýr na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Maso a sýr promícháme s připravenou zálivkou a nakonec vmícháme opatrně květák. Salát na misce zdobíme proužky sterilovaných kapií a podáváme se slaným pečivem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka