Hnědá rybí polévka s knedlíčky z mlíčí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  hlava z kapra a další odřezky, mlíčí z 1 kapra, 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, 2 dkg oleje, 3 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1  žemle, mléko, strouhanka, vejce, muškátový květ, zelená petrželka
Hlavy bez žáber a odřezky z kapra vaříme v osolené vodě asi 1/2 hodiny, přidáme mlíčí a povaříme 8 minut. Mlíčí vyjmeme, dáme do misky a prochladlé rozetřeme s žemlí předem namočenou v mléce. Přidáme vejce a tolik strouhanky, abychom měli těsto na knedlíčky. Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a osmažíme v oleji. Zalijeme ji asi 1/2 l vývaru a krátce povaříme. Z másla a mouky připravíme tmavší jíšku, přidáme k zelenině, zalijeme zbytkem vývaru a přivedeme k varu. Do vroucí polévky zaváříme malé knedlíčky z připravené hmoty. Jakmile vyplavou, stáhneme polévku z ohně a knedlíčky necháme dojít. Polévku dochutíme muškátovým květem, dosolíme a přidáme sekanou petrželovou nať.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka