Okurkový salát s ředkvičkami a kukuřicí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 středně velká salátová okurka, 6  ředkviček, 2 lžíce kukuřičných zrn (vařená nebo sterilovaná ve slaném nálevu), 1 dl bílého jogurtu, 1 lžíce slunečnicového oleje, citrónová šťáva, sůl
Okurku omyjeme a neoloupanou nakrájíme na nudličky. Ředkvičky zbavíme listů, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Nakrájenou zeleninu vložíme do salátové misky, přidáme kukuřičná zrnka a zalijeme jogurtovou zálivkou připravenou z jogurtu s trochou oleje, citrónové šťávy a soli. Vše dobře promícháme a necháme vychladit.
Tip: Místo jogurtové zálivky použijeme 1 lžíci sójové omáčky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka