Pestrý salát Gyros - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  hlávkový salát, 1 menší salátová okurka, 1  cibule, 3  papriky, 6  rajčat, sůl, 1 lžička gyrosu, 1 špetka moučkového cukru, ocet nebo citrónová šťáva, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sezamových semínek (pražených nebo opražených obilných klíčků)
Zeleninu očistíme, nakrájíme na proužky a plátky, promícháme se solí, kořením gyros, cukrem, octem a olejem. Necháme v chladu asi 1/4 hodiny uležet a před podáváním posypeme opraženými obilnými kíčky nebo sezamem (můžeme i vynechat). Doplníme-li salát vařenými vejci nebo kousky šunky, postačí jako lehká večeře doplněná topinkami z bílé veky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka