Pikantní nakyslý zelný salát - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg čínského zelí, 1 červená feferonka, 2 lžičky mletého zázvoru nebo střední kousek celého, 3 lžičky moučkového cukru, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce vinného octa, 1 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 2 lžíce slaných oříšků na ozdobu
Z menší hlávky čínského nebo bílého zelí odstraníme vrchní listy. Zbytek pečlivě omyjeme a osušíme. Z bílého zelí odstraníme košťál. Zbytek rozkrájíme na 6 cm dlouhé nudličky. Jednotlivé vrstvy klademe do hliněné nádoby a každou vrstvu posypeme směsí soli a cukru, pak pečlivě promícháme a necháme na chladném místě 2 hodiny odstát.
Ostrou červenou papričku omyjeme, rozřízneme na polovinu, odstraníme jadérka a nakrájíme na plátky a pak usekáme. Osolené zelí ještě jednou promícháme, lehce stiskneme a slijeme 1/3 šťávy. Přidáme papriku, zázvor, hořčici a olej. Pečlivě promícháme a dáme zase na 2 hodiny na chladné místo odstát. Slané oříšky opláchneme studenou vodou a salát jimi posypeme. Podáváme jako jeden z příkrmů před hlavním chodem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka